Feelin’ Zen

This project had major issues when it came to predictability. The original cabinets were predictably frustrating with very little accessible storage. The space was predictably chopped up with the traditional arrangement of a typically bulky linen closet and standing shower. Finally, the layout did not allow the homeowners to feel this space reflected their style.

Their style needed to reflect their affection for the places they have visited on their travels. “Zen” would describe where this couple wanted to take their bathroom. The main addition which would make this couple feel transformed from standard predictability to more of a Zen retreat would be the addition of a bathtub and the use of textured tiles. The floor tile looks like a woven rug while we also threaded “weathered wood” into the stone slabs surrounding the shower. These textures are quite unexpected and really make for a uniquely unpredictable retreat.